Oemotståndlig chokladtårta
Moa´s mumsiga CHOKLADTÅRTA
Recept av: Moa Waller
Detta är någonting för alla galna chokladälskare! Ett enkelt och riktigt farligt gott recept som för dig och dina vänner närmare, eller inte, när ni slåss om den sista biten!
Till ca. 12 personer
Ingredienser:
- 4 st. ägg
- 3dl socker
- ca 2 dl spelt flour
- 2-3 nypor flingsalt
- ca 150-200g rumstempererat smör
- 100g 70% mörk högkvalitets chokladkaka
- 2 msk Panda chocolate spread (chokladkräm, ungefär som nutella fast utan nötter)
- 1 dl mandelmjöl
- ½ madelflarn
- ½ dl valnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader -upp och ner värme, ej varmluft!
- Smörj en form med avtagbara kanter med smör, häll i madelmjölet och madelflarnen och täck botten samt alla kanter.
- Lägg i smöret och chokladen i en kastrull, låt smälta på mellanvarm temperatur.
- Rör i och smält Panda chokladen i kastrullen med ckokladen och smöret.
- Vispa ägg och socker till en pösig smet i en bunke.
- Blanda mjöl och salt i en separat skål. (Alltså bestående torvaror)
- Ta den avsvalnade smälta chokladsåsen och rör försiktigt ner i bunken.
- Ta vispen och vispa smeten försiktigt samtidigt som du singlar i mjölblandningen lite i taget.
- Strö i valnötterna i smeten och häll den sedan i formen
- Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till ca 180-175 g
- Grädda i 20 minuter
- Ta ut kakan när ytan är gräddad med mitten fortfarande är smetig
- Låt svalna och sätt sedan in kakan i kylen över natten för att den ska sätta sig.
- Servera tårtan med färska bär och grädde, varför inte glass? Strö över lite kakao och njut!
Tips: Ha i vaniljsocker, detta recept är byggt på vad mitt torftliga skafferi hade att erbjuda. Samt, kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten så slinker nästan tårtar från formen ner i magen av sig själv!
Vägledande/processbilder: