BBQ feast
Då var det dags att bjuda över lite gäster på middag! Skönt med lite "nytt kött" ;)
Fick/tog på sig ansvaret för köttet. ^^ Inte mig emot. Gjorde min traditionella marinad, så hoppas de gillar den! jag menar, man har faktiskt lite press på sig, känns som om man representerar Sverige så fort man gör någonting...! Har skrivit mitt recept här nedanför om ni är intresserade! Och ja, jag gillar kött samt att ta bild på det. Faktum är att jag gillar att ta bild på mat överlag. MEN! På tal om allt detta kött så vill jag informera om att jag faktiskt försöker att bara äta kött max två gg i veckan! pga hälsa/milljö! -"Även fast man älskar något måste man göra uppoffringar."


-Hjärtformad sweetchilisås^^♥
MOA'S MARINAD
Recept:
Gott till gris och kyckling.

Ingredienser:
Olja, soja, peppar, salt, en halv chili, ingefära, vitlök, honung, socker.
Gör så här:
Hacka vitlök, ingefära och chili fint. Pressa även en bit ingefära/vitlök för extra smak.
Häll i olja i en bunke, skrapa ned den hackade vitlöken, ingefäran och chillin.
Ta ca två stora skedar med honung och häll i. Salta, peppra och rör om men en gaffel tills marinaden satt sig.
Singla över en liten skvätt soja och strö över socker. Rör om.
Skär köttet i önskad storlek och form. Häll ned i bunken.
Efter omrörning (med rena händer), se till att marinaden täcker allt kött, häll ned i en plastpåse.
Sug ur luften ur påsen och förslut den. Knåda påsen en extra gång och lägg sedan i ca. 2 tim. kylen för ökad effekt.
-Ett marinerat kött kan aldrig ligga för länge, det bästa är om du marinerar köttet kvällen innan och låta stå i kylen över natten.
Miss Waller
Mmmmm som i Moa och Marinad! Vilket fantastiskt marinad-recept, måste bli väldigt gott kött av det. Så härligt att läsa om alla saker som du upplever i good old Ireland! Väntar med spänning på ditt nästa inlägg. Älskar dig massor!❤️❤️ Pappa(skämtaren) 😉