Potatissallad
Potatissallad
av Moa Waller

- Sötpotatis ca. 17 st
- 4 st vitlök
- 3 st gullök
- 1 st purjolök
- 3 st morötter
- 1/2 gurka
- sallad, blad
- tomater efter känsla
- getost-fetaost
- 4 st skivor bacon
- 5 st grillkorvar
- 1 st paprika
- 1/2 burk kikärtor
- flingsalt
- 4 sorters peppar
- olivollja
- balsamvinäger
Gör så här:
- Sköjl potatis och hacka i tärningar om ca. 3x3 cm.
- Hacka purjolök, vitlök och gullök, stek tillsammans på hjärnet tills de fått gul/gyllenbrun färg.
- När det är klart, häll i en stor bunke och släng sedan på potatisen på hjärnet, salta. Tillaga med lock över för att öka tillagningshastigheten och ta bort från plattan när de fått en brun och lite knaprig yta.
- Under tiden: Hacka morötter, sallad, paprika, tomater, gurka, fetaost och häll ner i bunken. Häll även i kikärtorna.
- Skär korven i tärningarn och lägg tillsammans med baconen på hjärnet. Använd mycket olja för att få så knaprig yta som möjligt på baconen samt för att få smakrik sky.
- Häll den färdiga potatisen, korven och baconen ner i bunken rör om.
- Häll över skyn samt singla olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
NJUT!
Tips! Potatisen tar ofta längre tid än vad man tror! Ha därför med dig en bra bok under väntetiden eller börja diska.
Ser urgott ut!!! men till hur många personer, verkar vara till ett helt regemente. Fin blogg, bra text och fina bilder
Kram M